FreeStyle Libre senzor je malenih dimenzija što ga činim diskretnim za nošenje. Vodootporan je,2 nosi se na stražnjoj strani nadlaktice i traje do 14 dana.

BEZ REDOVITIH UBODA U JAGODICU PRSTA

Za razliku od tradicionalnog mjerenja glukoze u krvi, upotreba FreeStyle Libre senzora ne uključuje redovite ubode u jagodicu prsta.1

Uz to, FreeStyle Libre senzori proizvedeni su procesom koji omogućuje vrlo malu razliku u osjetljivosti senzora.

To znači da se senzori tvornički kalibriraju pa ih stoga ne morate ponovno kalibrirati pomoću mjerenja iz uzorka krvi iz jagodice prsta.

Senzor kontinuirano mjeri koncentraciju glukoze u međustaničnoj tekućini te pohranjuje podatke posljednjih 8 sati mjerenja.

VODOOTPORAN

FreeStyle Libre senzor se može nositi do 14 dana. Možete se tuširati, kupati, plivati2, vježbati.

MJERENJE GLUKOZE U KRVI ILI MEĐUSTANIČNOJ TEKUĆINI?

Rezultati mjerenja glukoze iz uzorka krvi i oni dobiveni očitavanjem senzora neće uvijek biti isti. Zapravo je vrlo vjerojatno da će se razlikovati3.

Razlog tomu je što senzor očitava razinu glukoze iz međustanične tekućine, a ne iz krvi. Međustanična tekućina je tanki sloj tekućine koja okružuje stanice tkiva ispod površine kože. Razina glukoze u međustaničnoj tekućini mijenja se s odmakom od 5 do 10 minuta u odnosu na promjene vrijednosti glukoze u krvi.4

OMOGUĆUJE REDOVITO PRAĆENJE

Tijekom nošenja senzora možete očitavati onoliko puta koliko to hoćete – čak i preko odjeće!5

Obzirom da senzor pohranjuje posljednjih 8 sati podataka, dovoljna su 3 skeniranja dnevno da biste dobili potpunu sliku 24-satnog glikemijskog profila.6

To Vam omogućuje donošenje informiranijih odluka o upravljanju Vašom šećernom bolešću.

1   Mjerenje glukoze iz krvi jagodice prsta potrebno je u situacijama brze promjene razine glukoze kad razine glukoze u međustaničnoj tekućini možda ne odražavaju točne razine glukoze u krvi ili u slučaju kad sustav ukazuje na hipoglikemiju ili prijeteću hipoglikemiju ili kada se simptomi ne podudaraju s očitanjima sustava.
2   Senzor je ispitan da izdrži uranjanje u vodu na 1 metar dubine do 30 minuta.
3   Bailey et al. The Performance and Usability of a Factory-Calibrated Flash Glucose Monitoring System. Diabetes Technology & Therapeutics. Nov 2015; 17(11).
4   Basu A, et al., Time Lag of Glucose from Intravascular to Interstitial Compartment in Humans, Diabetes. 2013 Dec; 62(12): 4083–4087. Published online 2013 Nov 16. doi: 10.2337/db13-1132
5   Čitač može preuzeti podatke sa senzora kad se nalazi na udaljenosti unutar 4 cm od senzora.
6   Da biste dobili potpunu sliku glikemije skenirajte senzor minimalno jednom svakih 8 sati.