ČESTO POSTAVLJANA PITANJA: NAUČITE VIŠE O FREESTYLE LIBRE SUSTAVU

Imate li pitanja na koja tražite odgovore?

Odaberite jednu od sljedećih kategorija kako biste pronašli odgovor na najčešće postavljena pitanja.

NAJČEŠĆA PITANJA VEZANA UZ PROIZVOD

Prestane li senzor s radom zbog ekstremnih temperatura, korisnik će dobiti poruku koja glasi “očitanje razine glukoze nedostupno” (Glucose Reading unavailable).

Za provjeru rada sustava, jednostavno čitačem skenirajte senzor. Ako iz nekog razloga senzor nije u funkciji, na čitaču će se pojaviti poruka o grešci navodeći Vas na zamjenu senzora.

Ako Vam se simptomi ne podudaraju s podacima na FreeStyle Libre sustavu ili sumnjate u točnost očitanih podataka, napravite provjeru razine glukoze u krvi.

Radi lakšeg korištenja, u čitaču se nalazi ugrađen uređaj za mjerenje glukoze i ketona u krvi.

U slučaju kada Vam se simptomi ne poklapaju s očitanim rezultatom, potražite savjet svog liječnika.

Za više detalja, potražite informacije u Korisničkom priručniku.

Stavite novi senzor. Čitač će ga prepoznati kao novi senzor i pitati Vas želite li ga pokrenuti.

Čitač će Vas obavijestiti kad istekne period od 14 dana nošenja. Nakon uključivanja čitača, na njegovu zaslonu se prikazuje preostalo vrijeme nošenja senzora. Kada to vrijeme prođe, senzor će prestati s radom i trebat će ga zamijeniti novim.

Provjerite sa zrakoplovnom tvrtkom prije kretanja na put jer se pravila i propisi mogu promijeniti iznenada.

Da. Senzor se može nositi tijekom kupanja, tuširanja, plivanja ili vježbanja. Ne bi se smio unositi u vodu na dubinu veću od 1 m. Također, ne bi smio biti uronjen u vodu dulje od 30 minuta.

Da, točnost senzora ostaje stabilna svih 14 dana. Određivanje razine glukoze iz krvi jagodice prsta nužno je provesti u situacijama brzih promjena vrijednosti kada razina glukoza u međustaničnoj tekućini možda ne odražava stvarno stanje, kada sustav očitava hipoglikemiju ili prijeteću hipoglikemiju ili kada prateći simptomi nisu u skladu s podacima koje očitava sustav.

Očitavanje razine glukoze nije ograničeno tijekom nošenja senzora. Da bi se dobila 24-satna glikemijska slika, senzor je potrebno skenirati najmanje jedanput svakih 8 sati.

Dio senzora koji ulazi pod kožu nije širi od 0,4 mm (usporedbe radi, standardna debljina ljudske vlasi iznosi 1 mm) i umeće se ispod površine kože na dubinu od 5 mm. Većina ljudi prilikom nošenja uopće ne osjeća njegovu prisutnost.

Prema studiji koju je proveo Abbott Diabetes Care, većina korisnika tvrdi kako nisu osjetili nikakve smetnje tijekom nošenja FreeStyle Libre senzora.*

*Podaci dostupni u Abbott Diabetes Care.

Senzor se jedino može nositi na stražnjoj strani nadlaktice.