JESTE LI SPREMNI ZA SLJEDEĆI POSJET DIJABETOLOGU?

Ove informacije mogu Vam pomoći za razgovor s Vašim dijabetologom o planu Vašeg liječenja i o tome kako možete provoditi najbolju moguću kontrolu svoje bolesti. U nastavku ćete naći korisne informacije o tome kako se pripremiti za sljedeći posjet liječniku.

PRIPREMA ZA POSJET LIJEČNIKU

Pripremite se za posjet dijabetologu poduzimajući ova tri ključna koraka:

○ Preuzmite i isprintajte podatke iz FreeStyle Libre čitača pomoću FreeStyle Libre softvera kako biste tijekom posjete o njima lakše razgovarali. Ako istovremeno vodite i dnevnik samokontrole, ponesite ga sa sobom.

○ Zabilježite sva pitanja o kojima biste željeli razgovarati s liječnikom da ih tom prigodom ne zaboravite postaviti.

<p”>○ U tu svrhu možete, zajedno sa svojim liječnikom, koristiti i naš AGP plan aktivnosti – namijenjen pisanju zabilješki i dogovora za daljnje korake.

Skinite upute za korištenje softvera u pdf-u (tiskana uputstva su dostupna na upit).

TIJEKOM POSJETA

Za razgovor s liječnikom, pripremite podatke iz FreeStyle Libre čitača.

Koristite li FreeStyle Libre softver na svom računalu, tada na razgovor možete ponijeti i isprintano AGP izvješće jer ono predstavlja vrlo koristan alat za donošenje odluka o Vašem liječenju i upravljanju šećernom bolešću.

Dobro je započeti razgovor s grafičkim prikazom koji se zove „Glucose Patterns Insights“, dostupnim preko FreeStyle Libre softvera, na kojem su vidljivi obrasci kretanja glukoze. U tom izvješću nalazi se i tablica s procjenom rizika na temelju Vaših podataka (tzv. semafor tablica). U nastavku pročitajte neka pitanja koja se odnose na Vaše rezultate i o kojima biste možda željeli razgovarati s liječnikom:

○ Koliko Vaših očitanja je bilo u skladu s postavljenim ciljnim vrijednostima glukoze?

○ Postoji li određeno doba dana u kojem je pojava hipoglikemije češća (mjesto na grafu na kojem se plava krivulja i područje ispod krivulje spuštaju ispod donje granice raspona) i što trebate učiniti kako biste to izbjegli?

○ Koliko je stabilna razina Vaše glukoze tijekom dana (oblik tamnoplave linije koja prolazi sredinom plavo osjenčanog područja)?

○ U kojoj mjeri očitanja Vaše glukoze variraju, dan za danom (što je uži tamno plavi pojas, varijabilnost je manja), i što to znači?

NAKON POSJETA

Napišite ciljeve koje ste dogovorili s liječnikom. Stavite ih na neko vidljivo mjesto (možete ih upisati u AGP plan aktivnosti) da bi Vam uvijek bili dostupni za provjeru uspješnosti njihova ostvarivanja do sljedećeg dogovorenog posjeta.