JESTE LI SPREMNI ZA SLJEDEĆI POSJET DIJABETOLOGU?

Ove informacije mogu Vam pomoći za razgovor s Vašim dijabetologom o planu Vašeg liječenja i o tome kako možete provoditi najbolju moguću kontrolu svoje bolesti. U nastavku ćete naći korisne informacije o tome kako se pripremiti za sljedeći posjet liječniku.

PRIPREMA ZA POSJET LIJEČNIKU

Pripremite se za posjet dijabetologu poduzimajući ova tri ključna koraka:

○ Preuzmite i isprintajte podatke iz FreeStyle Libre čitača pomoću FreeStyle Libre softvera kako biste tijekom posjete o njima lakše razgovarali. Ako istovremeno vodite i dnevnik samokontrole, ponesite ga sa sobom.

○ Zabilježite sva pitanja o kojima biste željeli razgovarati s liječnikom da ih tom prigodom ne zaboravite postaviti.

○ U tu svrhu možete, zajedno sa svojim liječnikom, koristiti i naš AGP plan aktivnosti – namijenjen pisanju zabilješki i dogovora za daljnje korake.

Preuzmite upute za korištenje FreeStyle Libre softvera (tiskana uputstva su dostupna na upit).

Preuzmite Freestyle Libre softver za PC
Preuzmite Freestyle Libre softver za MAC

TIJEKOM POSJETA

Za razgovor s liječnikom, pripremite podatke iz FreeStyle Libre čitača.

Koristite li FreeStyle Libre softver na svom računalu, tada na razgovor možete ponijeti i isprintano AGP izvješće jer ono predstavlja vrlo koristan alat za donošenje odluka o Vašem liječenju i upravljanju šećernom bolešću.

Dobro je započeti razgovor s grafičkim prikazom koji se zove „Glucose Patterns Insights“, dostupnim preko FreeStyle Libre softvera, na kojem su vidljivi obrasci kretanja glukoze. U tom izvješću nalazi se i tablica s procjenom rizika na temelju Vaših podataka (tzv. semafor tablica). U nastavku pročitajte neka pitanja koja se odnose na Vaše rezultate i o kojima biste možda željeli razgovarati s liječnikom:

○ Koliko Vaših očitanja je bilo u skladu s postavljenim ciljnim vrijednostima glukoze?

○ Postoji li određeno doba dana u kojem je pojava hipoglikemije češća (mjesto na grafu na kojem se plava krivulja i područje ispod krivulje spuštaju ispod donje granice raspona) i što trebate učiniti kako biste to izbjegli?

○ Koliko je stabilna razina Vaše glukoze tijekom dana (oblik tamnoplave linije koja prolazi sredinom plavo osjenčanog područja)?

○ U kojoj mjeri očitanja Vaše glukoze variraju, dan za danom (što je uži tamno plavi pojas, varijabilnost je manja), i što to znači?

NAKON POSJETA

Napišite ciljeve koje ste dogovorili s liječnikom. Stavite ih na neko vidljivo mjesto (možete ih upisati u AGP plan aktivnosti) da bi Vam uvijek bili dostupni za provjeru uspješnosti njihova ostvarivanja do sljedećeg dogovorenog posjeta.